Menu
Your Cart

Ploča od lijevanog željeza

.productpagelanding { font-family: Poppins,Arial,Helvetica,sans-serif!important; } .main{ display: flex; flex-direction: row; justify-content: space-around; max-width: 1180px; max-height: 120px; margin: 30px auto; } .content{ font-size:60px; margi..
€ 44,06
Bez poreza:€ 44,06
.productpagelanding { font-family: Poppins,Arial,Helvetica,sans-serif!important; } .main{ display: flex; flex-direction: row; justify-content: space-around; max-width: 1180px; max-height: 120px; margin: 30px auto; } .content{ font-size:60px; margi..
€ 31,27
Bez poreza:€ 26,06
.productpagelanding { font-family: Poppins,Arial,Helvetica,sans-serif!important; } .main{ display: flex; flex-direction: row; justify-content: space-around; max-width: 1180px; max-height: 120px; margin: 30px auto; } .content{ font-size:60px; margi..
€ 39,41
Bez poreza:€ 32,84
.productpagelanding { font-family: Poppins,Arial,Helvetica,sans-serif!important; } .main{ display: flex; flex-direction: row; justify-content: space-around; max-width: 1180px; max-height: 120px; margin: 30px auto; } .content{ font-size:60px; margi..
€ 39,41
Bez poreza:€ 32,84
.productpagelanding { font-family: Poppins,Arial,Helvetica,sans-serif!important; } .main{ display: flex; flex-direction: row; justify-content: space-around; max-width: 1180px; max-height: 120px; margin: 30px auto; } .content{ font-size:60px; margi..
€ 25,28
Bez poreza:€ 21,06
.productpagelanding { font-family: Poppins,Arial,Helvetica,sans-serif!important; } .main{ display: flex; flex-direction: row; justify-content: space-around; max-width: 1180px; max-height: 120px; margin: 30px auto; } .content{ font-size:60px; margi..
€ 31,27
Bez poreza:€ 26,06
Prikazano 1 do 6 od 6 (1 stranica)

Ploče od lijevanog željeza su nezamjenjivi kuhinjski alati koji kombiniraju kvalitetu, funkcionalnost i trajnost. Izrađene su od visokokvalitetnog lijevanog željeza – materijala poznatog po svojim izvrsnim termalnim svojstvima. Karakteriziraju se:

  • Ravnomjernom raspodjelom topline: Osiguravaju da svaki dio ploče ima jednaku temperaturu.

  • Izdržljivošću: Podnose visoke temperature i praktički su neuništive.

  • Površinom koja se ne lijepi: Uz pravilno održavanje, lijevano željezo stvara prirodni sloj koji se ne lijepi.

Ploče od lijevanog željeza su omiljene za kućno i profesionalno kuhanje zahvaljujući svojim jedinstvenim svojstvima. Prikladne su za upotrebu i kod kuće i na otvorenom. Evo nekih od najčešćih primjena:

  • Meso i riba: Idealne za odreske, pileći file, losos i druge vrste mesa.

  • Povrće na roštilju: Održavaju okus i teksturu povrća.

  • Tijesto i kruh: Savršene za pripremu palačinki, pogača i pizze.

 

​​​​ploče-od-lijevanog-željeza-i-podlošci

Prednosti ploča od lijevanog željeza Hosse

Ploče od lijevanog željeza marke Hosse posebno su dizajnirane za dugotrajnost i udobnost pri kuhanju. Ističu se:

  • Kompaktne dimenzije, prikladne za razne vrste štednjaka i pećnica.

  • Jednostavnim održavanjem i otpornosti na korozijuZačinjavanje ploča od lijevanog željeza Hosse jamči površinu koja se ne lijepi i zaštitu od hrđe.

  • Estetski dovršenim dizajnom, koji se uklapa u svaku kuhinju.

  • Prikladne su za sve vrste roštilja i štednjaka – plinske, električne i indukcijske.

 

Vrste ploča od lijevanog željeza

Na tržištu postoji nekoliko osnovnih vrsta ploča od lijevanog željeza:

  1. Glatke ploče: Idealne za pečenje tijesta.

  2. Rebraste ploče: Prikladne za pripremu mesa i povrća s lijepim linijama roštilja.

  3. Dvostrane ploče: Kombinacija glatke i rebraste površine za maksimalnu fleksibilnost.

 

Kako odabrati najprikladniju ploču od lijevanog željeza?

Izbor ploče od lijevanog željeza ovisi o vašim potrebama i preferencijama. Važno je uzeti u obzir sljedeće faktore:

Dimenzije i oblik: Odaberite veličinu koja odgovara vašem štednjaku ili pećnici. Pravokutne ploče prikladne su za velika jela, dok su okrugli modeli univerzalniji.

Dodaci: Kombinirajte ploču od lijevanog željeza sa drvenim podloškom za jednostavno posluživanje i zaštitu stola od topline.

 

Često postavljana pitanja za Ploče od lijevanog željeza

  1. Kako se održava Ploča od lijevanog željeza?

Čistite s toplom vodom i mekom spužvom. 

  1. Može li se Ploča od lijevanog željeza koristiti u pećnici?

Da, Ploče od lijevanog željeza su prikladne za sve vrste pećnica.

  1. Kako spriječiti hrđu na Ploči od lijevanog željeza?

Dobro osušite nakon pranja i povremeno premažite uljem.

  1. Što je začinjavanje?

Proces nanošenja masnoće kako bi se stvorio neprianjajući sloj.

  1. Jesu li Ploče od lijevanog željeza prikladne za indukcijske ploče?

Da, lijevano željezo odlično radi s indukcijskim pločama.

  1. Koje su prednosti drvene podloge?

Osigurava praktičnost pri serviranju i štiti površine od topline.

  1. Može li se Ploča od lijevanog željeza koristiti na otvorenom?

Da, idealna je za roštilje i vatrišta.

  1. Koliko traje Ploča od lijevanog željeza?

Uz pravilnu njegu, Ploče od lijevanog željeza su praktički vječne.

  1. Postoje li posebne ploče za ribu?

Da, neki modeli imaju dodatne reljefe za ravnomjerno pripremanje ribe.

 

Recepti za kuhanje na Pločama od lijevanog željeza

Recept 1: Janjetina na ražnjićima s pečenim povrćem

janjetina na ražnjićima s pečenim povrćem

Potrebni sastojci:

  • 500 g janjetine izrezane na kockice

  • 1 crvena paprika

  • 1 zelena paprika

  • 1 glavica crvenog luka

  • 6-8 cherry rajčica

  • 4-5 češnja češnjaka

  • Sol i papar po ukusu

  • 1 žličica suhog origana

  • 2 žlice maslinovog ulja

Način pripreme:

  1. Priprema sastojaka: Narežite janjetinu na ravnomjerne komade. Paprike i luk narežite na veće komade.

  2. Mariniranje: Pomiješajte maslinovo ulje, sol, crni papar i sušeni origano. Umiješajte meso i povrće u marinadu i ostavite da odstoji 15-20 minuta.

  3. Nabijanje na ražnjiće: Na drvene ražnjiće naizmjence nanižite meso, paprike, luk i cherry rajčice.

  4. Priprema ploče od lijevanog željeza: Zagrijte ploču od lijevanog željeza Hosse na srednje jakoj vatri. Dodajte malo maslinovog ulja i stavite ražnjiće.

  5. Pečenje: Pecite 4-5 minuta sa svake strane dok meso ne poprimi zlatnu boju i ne bude dobro pečeno. Dodajte češnjak za aromu u posljednjim minutama.

Savjet: Poslužite s drvenim podmetačem za ploču od lijevanog željeza kako biste zadržali toplinu i impresionirali goste.

 

Recept 2: Sočno juneće meso s karameliziranim lukom i povrćem

sočno-juneće-meso-s-karameliziranim-lukom-i-povrćem

Potrebni sastojci:

  • nekoliko junećih odrezaka (po 200-250 g svaki)

  • 2 žlice maslinovog ulja ili maslaca

  • 2 češnja češnjaka (zgnječena)

  • 2 zelene ljute papričice

  • 6 cherry rajčica

  • 4-5 malih lukova (biserni luk)

  • 1 grančica svježeg ružmarina ili timijana

  • Sol i crni papar po ukusu

  • 1 žlica maslaca (za završetak)

 

Način pripreme:

  1. Priprema mesa:

Izvadite odreske iz hladnjaka 30-40 minuta prije kuhanja kako bi dosegli sobnu temperaturu. Dobro ih osušite kuhinjskim papirom, a zatim pospite solju i crnim paprom s obje strane.

  1. Zagrijavanje ploče od lijevanog željeza:

Zagrijte ploču od lijevanog željeza Hosse na visokoj temperaturi 3-5 minuta. Lijevano željezo mora biti vrlo dobro zagrijano kako bi zapečatilo meso.

  1. Pečenje odrezaka:

Dodajte 1 žlicu maslinovog ulja ili maslaca na ploču i stavite odreske. Pecite svaku stranu 3-4 minute za srednje pečeno meso (medium rare). Ako volite bolje pečeno meso, povećajte vrijeme za 1-2 minute.

Tijekom posljednjih minuta dodajte cherry rajčice, zelene ljute papričice i male lukove. Lagano ih ispecite dok ne omekšaju i ne poprime zlatni izgled.

  1. Dodavanje arome:

Tijekom posljednje minute kuhanja dodajte maslac, zgnječeni češnjak i grančicu ružmarina ili timijana na ploču. Uz pomoć žlice prelijte odreske rastopljenim maslacem i aromama za intenzivniji okus. 

  1. Odmor mesa:

Maknite meso s vatre i ostavite ga da odmori 5-7 minuta na drvenoj dasci. To će omogućiti sokovima da se ravnomjerno rasporede unutar mesa.

Savjet: Ploča od lijevanog željeza Hosse osigurava ravnomjerno pečenje i savršenu koricu, dok istovremeno čuva sočnost mesa unutra. Poslužite sočan juneći odrezak s pečenim povrćem ili svježom salatom. Dodajte malo krupne morske soli na vrh za završetak i poslužite na drvenom podmetaču za ploču od lijevanog željeza.