Govedina na tavi s jajima i cheddarom

​​​​​​

Ovaj doručak na tavi ima sve: hrskavi zlatni krumpir, začinjene komade govedine, tekuća jaja i aromatični cheddar. Što više možete poželjeti?

 

Vrijeme pripreme:

10 minuta

 

Vrijeme pripreme:

40 minuta

 

 

Porcije:
4

 

 

Proizvodi:

  • 4 srednja crvena krumpira narezana na kockice oko 680 g;
  • 1 žlica neslanog maslaca;
  • 1 glavica slatkog luka srednje veličine, narezana na kockice;
  • ½ šalice sitno sjeckane zelene paprike;
  • 1 šalica nasjeckane govedine;
  • ½ žličice soli;
  • ½ žličice mljevenog papra;
  • ½ žličice dimljene crvene paprike;
  • ⅓ šalice pola-pola;
  • 4 jaja;
  • 120 g ribanog cheddara;

 

Način pripreme:


  1. Zakuhajte oko 3 cm vode u loncu s košarom za kuhanje na pari. Dodajte krumpir, poklopite i kuhajte na pari dok malo ne omekša, 5½-7 minuta. Izvadite košaru iz lonca.
  2. U međuvremenu zagrijte 1 žlicu ulja i maslac u tavi od lijevanog željeza na srednjoj vatri. Dodajte luk i zelenu papriku i kuhajte, često miješajući, dok povrće ne počne omekšavati, 4-5 minuta. Dodajte junetinu, sol, papar i dimljenu papriku te miješajte oko 2 minute.
  3. Dodajte preostalu 1 žlicu maslaca i pomiješajte. Dodajte krumpire i nastavite kuhati, povremeno miješajući smjesu krumpira, dok krumpir ne omekša, porumeni i dobije koricu na dnu tave, 8-12 minuta.
  4. Smanjite temperaturu na srednje nisku. Napravite 4 udubljenja u smjesi od krumpira i u svako razbijte jaje. Dodajte sir na vrh i pokrijte tavu poklopcem ili listom ili folijom. Neka se kuha dok jaja ne omekšaju i sir se otopi, 5-6 minuta.