Teletinu na tavi s jajima i čedarom
10 ožu
0 Komentar(i)
211 Viđeno
Govedina na tavi s jajima i cheddarom
Ovaj doručak na tavi ima sve: hrskavi zlatni krumpir, začinjene komade govedine, tekuća jaja i aromatični cheddar. Što više možete poželjeti?
Vrijeme pripreme:
10 minuta
Vrijeme pripreme:
40 minuta
Porcije:
4
Kuhajte sa:
Tava od lijevanog željeza Hosse
Proizvodi:
- 4 srednja crvena krumpira narezana na kockice oko 680 g;
- 1 žlica neslanog maslaca;
- 1 glavica slatkog luka srednje veličine, narezana na kockice;
- ½ šalice sitno sjeckane zelene paprike;
- 1 šalica nasjeckane govedine;
- ½ žličice soli;
- ½ žličice mljevenog papra;
- ½ žličice dimljene crvene paprike;
- ⅓ šalice pola-pola;
- 4 jaja;
- 120 g ribanog cheddara;
Način pripreme:
- Zakuhajte oko 3 cm vode u loncu s košarom za kuhanje na pari. Dodajte krumpir, poklopite i kuhajte na pari dok malo ne omekša, 5½-7 minuta. Izvadite košaru iz lonca.
- U međuvremenu zagrijte 1 žlicu ulja i maslac u tavi od lijevanog željeza na srednjoj vatri. Dodajte luk i zelenu papriku i kuhajte, često miješajući, dok povrće ne počne omekšavati, 4-5 minuta. Dodajte junetinu, sol, papar i dimljenu papriku te miješajte oko 2 minute.
- Dodajte preostalu 1 žlicu maslaca i pomiješajte. Dodajte krumpire i nastavite kuhati, povremeno miješajući smjesu krumpira, dok krumpir ne omekša, porumeni i dobije koricu na dnu tave, 8-12 minuta.
- Smanjite temperaturu na srednje nisku. Napravite 4 udubljenja u smjesi od krumpira i u svako razbijte jaje. Dodajte sir na vrh i pokrijte tavu poklopcem ili listom ili folijom. Neka se kuha dok jaja ne omekšaju i sir se otopi, 5-6 minuta.