Repovi jastoga na žaru s maslacem od limuna i češnjaka
10 ožu
0 Komentar(i)
101 Viđeno
Repovi jastoga na žaru s maslacem od limuna i češnjaka
Uživajte u prekrasnom okusu ovog recepta kad god poželite napraviti elegantnu, ali jednostavnu večeru.
Vrijeme pripreme:
5 minuta
Vrijeme pripreme:
15 minuta
Porcije:
2-4
Kuhajte sa:
Tava od lijevanog željeza Hosse
Proizvodi:
- 3 žlice neslanog maslaca;
- 6 češnjaka, mljevenog;
- 1 žlica soka od limuna;
- 4 repa jastoga, prepolovljena;
- 1 žlica peršina, mljevenog;
- 1 limun, izrezan na krugove (po želji);
Način pripreme:
- Otopite maslac u manjoj posudi. Dodajte češnjak i kuhajte 1 minutu. Dodajte limunov sok i promiješajte. Maknite s vatre.
- Grill tavu od lijevanog željeza zagrijte na srednje jakoj vatri 4-5 minuta. Premažite repove jastoga uljem od češnjaka. Kuhajte s prerezanom stranom prema dolje 2-3 minute. Okrenite repove i ponovno premažite uljem od češnjaka.
- Nastavite kuhati još 3 minute. Po želji dodajte kriške limuna. Pecite 1-2 minute sa svake strane. Maknite s vatre i pospite sjeckanim peršinom. Poslužite odmah.