Repovi jastoga na žaru s maslacem od limuna i češnjaka

​​​​​​

Uživajte u prekrasnom okusu ovog recepta kad god poželite napraviti elegantnu, ali jednostavnu večeru.

 

Vrijeme pripreme:

5 minuta

 

Vrijeme pripreme:

15 minuta

 

 

Porcije:
2-4

 

 

Proizvodi:

  • 3 žlice neslanog maslaca;
  • 6 češnjaka, mljevenog;
  • 1 žlica soka od limuna;
  • 4 repa jastoga, prepolovljena;
  • 1 žlica peršina, mljevenog;
  • 1 limun, izrezan na krugove (po želji);

Način pripreme:


  1. Otopite maslac u manjoj posudi. Dodajte češnjak i kuhajte 1 minutu. Dodajte limunov sok i promiješajte. Maknite s vatre.
  2. Grill tavu od lijevanog željeza zagrijte na srednje jakoj vatri 4-5 minuta. Premažite repove jastoga uljem od češnjaka. Kuhajte s prerezanom stranom prema dolje 2-3 minute. Okrenite repove i ponovno premažite uljem od češnjaka.
  3. Nastavite kuhati još 3 minute. Po želji dodajte kriške limuna. Pecite 1-2 minute sa svake strane. Maknite s vatre i pospite sjeckanim peršinom. Poslužite odmah.