Pržena piletina

​​​​​​

Ne možete odoljeti okusu i mirisu svježe pečene piletine? Uz ovaj recept i naše tave, moći ćete uživati ​​u svojoj omiljenoj piletini kao nikada prije.

 

Vrijeme pripreme:

20-25 minuta

 

Vrijeme pripreme:

10 minuta

 

 

Porcije:
5-6

 

 

Proizvodi:

  • 1 šalica višenamjenskog brašna;
  • 1 žlica soli;
  • 1 žličica svježe mljevenog crnog papra;
  • 2 šalice biljne masti;
  • 2 velika jaja;
  • ¼ šalice mlijeka;
  • 1 piletina, izrezana na 8 dijelova;

Način pripreme:


  1. Pomiješajte brašno, sol i papar u zdjeli dovoljno velikoj da stane najveći komad piletine.
  2. U Hosse loncu od lijevanog željeza zagrijte mast na srednje jakoj vatri na 160 °C.
  3. Dok se mast grije, umutite jaja i mlijeko u zdjelu dovoljno veliku da stane najveći komad piletine. Umočite komade piletine jedan po jedan u smjesu jaja, zatim u smjesu od brašna, pa opet u smjesu od jaja i drugi put u smjesu od brašna.
  4. Kada je ulje dovoljno zagrijano, polako pržite piletinu dok ne porumeni sa svih strana i bude pečena. Možda ćete morati smanjiti vatru kako meso ne bi previše porumenilo prije nego bude gotovo.