Pržena piletina
10 ožu
0 Komentar(i)
132 Viđeno
Pržena piletina
Ne možete odoljeti okusu i mirisu svježe pečene piletine? Uz ovaj recept i naše tave, moći ćete uživati u svojoj omiljenoj piletini kao nikada prije.
Vrijeme pripreme:
20-25 minuta
Vrijeme pripreme:
10 minuta
Porcije:
5-6
Kuhajte sa:
Tava za roštilj od lijevanog željeza Hosse
Proizvodi:
- 1 šalica višenamjenskog brašna;
- 1 žlica soli;
- 1 žličica svježe mljevenog crnog papra;
- 2 šalice biljne masti;
- 2 velika jaja;
- ¼ šalice mlijeka;
- 1 piletina, izrezana na 8 dijelova;
Način pripreme:
- Pomiješajte brašno, sol i papar u zdjeli dovoljno velikoj da stane najveći komad piletine.
- U Hosse loncu od lijevanog željeza zagrijte mast na srednje jakoj vatri na 160 °C.
- Dok se mast grije, umutite jaja i mlijeko u zdjelu dovoljno veliku da stane najveći komad piletine. Umočite komade piletine jedan po jedan u smjesu jaja, zatim u smjesu od brašna, pa opet u smjesu od jaja i drugi put u smjesu od brašna.
- Kada je ulje dovoljno zagrijano, polako pržite piletinu dok ne porumeni sa svih strana i bude pečena. Možda ćete morati smanjiti vatru kako meso ne bi previše porumenilo prije nego bude gotovo.