Pizza Margherita na žaru
10 ožu
0 Komentar(i)
212 Viđeno
Pizza Margherita na žaru
Marinara umak, alpski sir cheddar i nasjeckani svježi bosiljak prekrasno se kombiniraju u laganu i ukusnu pizzu s roštilja.
Vrijeme pripreme:
10 minuta
Vrijeme pripreme:
50 minuta
Porcije:
2
Kuhajte sa:
tava od lijevanog željeza Hosse
Proizvodi:
- 280 g kuglice od tijesta za pizzu, dizane na sobnoj temperaturi;
- Brašno za posipanje;
- Krupica ili kukuruzna krupica za posipanje;
- ⅓ šalice marinara umaka;
- 90 g ribanog cheddara;
- 4 žlice nasjeckanog svježeg bosiljka;
Način pripreme:
- Prethodno zagrijte roštilj ili roštilj za izravno pečenje na visokoj temperaturi. Senzor temperature trebao bi očitati 260°C.
- Stavite tijesto na lagano pobrašnjenu površinu. Nježno razvaljajte tijesto vrhovima prstiju i stranama ruku, zadržavajući što više zraka u vanjskom rubu kore. Razvaljajte tijesto (ili ga razvaljajte valjkom) u krug veličine vaše lijevane posude.
- Po dnu tepsije lagano posuti griz. Stavite tijesto za pizzu u pripremljenu posudu. Namažite marinadu preko tijesta za pizzu, ostavljajući traku kore neodrađenu. Pospite cheddarom.
- Stavite tavu na roštilj ili roštilj i zatvorite poklopac. Pustite pizzu da se skuha, povremeno otvarajući tavu u smjeru kazaljke na satu. Pizza je gotova kada se napuhne, dno je hrskavo i smeđe boje, korica počne rumeniti, a sir se topi. Nakon što ga izvadite, lopaticom gurnite pizzu na dasku za rezanje. Pospite bosiljkom. Narežite i poslužite.
Bilješka: Da bi tijesto naraslo, oblikujte tijesto u kuglu s obje ruke pritiskajući je na radnu površinu. To će zategnuti površinu tijesta. Stavite ga na pobrašnjenu površinu i prekrijte plastičnom folijom koju ste premazali sprejom za kuhanje. Ostavite da se diže 40-90 minuta prije rastezanja u koraku 2.