Pečeni kruh s češnjakom
10 ožu
0 Komentar(i)
253 Viđeno
Pečeni kruh s češnjakom
Kada odlomite krišku ovog kruha, dočekat će vas komadići pečenog češnjaka ugniježđeni u rahlo tijesto. Odlično ide uz tjesteninu ili kao samostalno predjelo.
Vrijeme pripreme: 2:00
Vrijeme pripreme:
40-45 minuta
Porcije:
8
Kuhajte sa:
lonac od lijevanog željeza Hosse
Proizvodi:
Češnjak:
- 1 glavica češnjaka, oguljena;
- ¼ žličice soli;
- 1 žličica maslinovog ulja.
Kruh:
- 2¼ žličice topljivog ili suhog kvasca;
- 2 žlice šećera;
- 1½ šalice vode, mlake;
- 2 žličice soli;
- 1 glavica češnjaka, pečena;
- 4 šalice krušnog brašna;
- 1 žlica maslinovog ulja.
Način pripreme:
- Zagrijte pećnicu na 200°C. Zamotajte češnjak u aluminijsku foliju i pecite 30 minuta.
- Pomiješajte kvasac, šećer i vodu i ostavite stajati 5 minuta. Dodajte pečeni češnjak i sol u vodenu smjesu. Koristeći drvenu kuhaču, polako umiješajte brašno dok se brašno potpuno ne sjedini. Tijesto će biti mokro i ljepljivo.
- Tijesto prebacite u nauljenu zdjelu i premažite žlicom maslinova ulja. Pokrijte plastičnom folijom i stavite na toplo mjesto da se diže, 1 sat.
- Izvadite tijesto na pobrašnjenu površinu i oblikujte ga u pravokutnik. Uzmite dva kuta tijesta i preklopite pravokutnik na pola. Ponoviti 3 puta.
- Oblikujte tijesto u kuglu i stavite u dobro pobrašnjenu srednju zdjelu za miješanje. Ostavite da se diže 30 minuta.
- Dok se tijesto diže, zagrijte pećnicu na 230°C sa željeznom posudu (i poklopcem) unutra.
- Nakon što se tijesto diglo, izvadite vrući Hosse lonac od lijevanog željeza i pažljivo stavite tijesto unutra. Brzo i pažljivo oštrim nožem po vrhu tijesta napravite rez dubok 0,5 cm. Pokrijte prethodno zagrijanim poklopcem i pecite 30 minuta.
- Otklopite i pecite još 10-15 minuta.
- Neka se kruh ohladi na rešetki 20 minuta prije rezanja.
-