Marinirano povrće na žaru

​​​​​​

Koji je obrok ljetniji od tave s povrćem na žaru? Uz malo maslinovog ulja, češnjaka, začinskog bilja i daškom limuna, ovo ukiseljeno povrće savršen je dodatak svakom obroku.

 

Vrijeme pripreme:

10 minuta

 

Vrijeme pripreme:

20-25 minuta

 

 

Porcije:
4-6

 

 

Proizvodi:

 

Povrće:

  • 1 glavica crvenog luka;
  • 1 crvena paprika;
  • 1 žuta paprika;
  • 1 tikvica;
  • 1 glavica brokule, narezana na komade;

 

 

Marinada:

  • ⅓ šalice soka od limuna;
  • ¼ šalice maslinovog ulja;
  • 1 žlica jabučnog octa;
  • 4 režnja češnjaka, mljevena;
  • 2 žlice suhog ružmarina;
  • ½ žličice soli;
  • ¼ žličice pahuljica crvene paprike (po želji)
  • ukrasite kriškama limuna

 

Način pripreme:


  1. Pomiješajte sastojke za marinadu u plastičnoj vrećici koja se može zatvoriti.
  2. Povrće narežite na komade od 3 cm.
  3. Dodajte povrće u marinadu i dobro protresite. Stavite u hladnjak na 30 minuta.
  4. Zagrijte roštilj na srednje jakoj vatri 10 minuta sa zatvorenim poklopcem. Dodajte rešetku za roštilj i kuhajte na 5 minuta.
  5. Nakon što ste zagrijali roštilj/roštilj, dodajte marinirano povrće. Lagano kuhajte 5 minuta. Promiješajte povrće i nastavite kuhati dok ne postigne željeni stupanj pečenja.
  6. Maknite s vatre i iscijedite limun preko povrća. Pospite solju i poslužite.