Marinirano povrće na žaru
10 ožu
0 Komentar(i)
285 Viđeno
Marinirano povrće na žaru
Koji je obrok ljetniji od tave s povrćem na žaru? Uz malo maslinovog ulja, češnjaka, začinskog bilja i daškom limuna, ovo ukiseljeno povrće savršen je dodatak svakom obroku.
Vrijeme pripreme:
10 minuta
Vrijeme pripreme:
20-25 minuta
Porcije:
4-6
Kuhajte sa:
Tava od lijevanog željeza Hosse
Proizvodi:
Povrće:
- 1 glavica crvenog luka;
- 1 crvena paprika;
- 1 žuta paprika;
- 1 tikvica;
- 1 glavica brokule, narezana na komade;
Marinada:
- ⅓ šalice soka od limuna;
- ¼ šalice maslinovog ulja;
- 1 žlica jabučnog octa;
- 4 režnja češnjaka, mljevena;
- 2 žlice suhog ružmarina;
- ½ žličice soli;
- ¼ žličice pahuljica crvene paprike (po želji)
- ukrasite kriškama limuna
Način pripreme:
- Pomiješajte sastojke za marinadu u plastičnoj vrećici koja se može zatvoriti.
- Povrće narežite na komade od 3 cm.
- Dodajte povrće u marinadu i dobro protresite. Stavite u hladnjak na 30 minuta.
- Zagrijte roštilj na srednje jakoj vatri 10 minuta sa zatvorenim poklopcem. Dodajte rešetku za roštilj i kuhajte na 5 minuta.
- Nakon što ste zagrijali roštilj/roštilj, dodajte marinirano povrće. Lagano kuhajte 5 minuta. Promiješajte povrće i nastavite kuhati dok ne postigne željeni stupanj pečenja.
- Maknite s vatre i iscijedite limun preko povrća. Pospite solju i poslužite.