Debeli svinjski kotleti posoliti i popapriti

​​​​​​

Tajna sočnih svinjskih kotleta? Kupite najdeblje koje možete pronaći. Teže ih je tostirati, a rezultati su ukusni i mekani.

 

 

Vrijeme pripreme:

5 minuta

 

Vrijeme pripreme: 

10 minuta

 

 

Porcije:
2

 

 

Proizvodi:


  • 2 svinjska kotleta bez kostiju;
  • sol i papar;
  • 2 žlice maslaca od kikirikija;

 

Način pripreme:


  1. Zagrijte pećnicu na 230 °C.
  2. Premažite svinjske kotlete maslacem od kikirikija i obilno začinite prednju, stražnju i bočne strane svinjskih kotleta solju i paprom.
  3. Postupno zagrijte tavu od lijevanog željeza na štednjaku na srednje jaku temperaturu.
  4. Pržite svinjske kotlete 1-1½ minute sa svake strane.
  5. Maknite s vatre i pecite u pećnici 4-6 minuta.
  6. Ostavite da odstoji 5 minuta prije posluživanja.