Debeli svinjski kotleti posoliti i popapriti
10 ožu
0 Komentar(i)
395 Viđeno
Debeli svinjski kotleti posoliti i popapriti
Tajna sočnih svinjskih kotleta? Kupite najdeblje koje možete pronaći. Teže ih je tostirati, a rezultati su ukusni i mekani.
Vrijeme pripreme:
5 minuta
Vrijeme pripreme:
10 minuta
Porcije:
2
Kuhajte sa:
Tava od lijevanog željeza
Proizvodi:
- 2 svinjska kotleta bez kostiju;
- sol i papar;
- 2 žlice maslaca od kikirikija;
Način pripreme:
- Zagrijte pećnicu na 230 °C.
- Premažite svinjske kotlete maslacem od kikirikija i obilno začinite prednju, stražnju i bočne strane svinjskih kotleta solju i paprom.
- Postupno zagrijte tavu od lijevanog željeza na štednjaku na srednje jaku temperaturu.
- Pržite svinjske kotlete 1-1½ minute sa svake strane.
- Maknite s vatre i pecite u pećnici 4-6 minuta.
- Ostavite da odstoji 5 minuta prije posluživanja.