Pileći bataci u tavi s Rizzoni tjesteninom, limunom i špinatom
10 ožu
0 Komentar(i)
229 Viđeno
Pileći bataci s Rizzoni tjesteninom, limunom i špinatom
Ovo svježe i ugodno jelo koje je jako ukusno može se pripremiti i staviti na tanjur za manje od sat vremena. Prepun svijetlih okusa poput limuna, češnjaka i ružmarina, ovaj recept savršen je dodatak vašem tjednom jelovniku.
Vrijeme pripreme:
10 minuta
Vrijeme pripreme:
45 minuta
Porcije:
4-6
Kuhajte sa:
Tava od lijevanog željeza Hosse
Proizvodi:
- 6 pilećih bataka s kostima;
- 1 čajna žličica soli;
- ½ žličice crnog papra;
- ½ žličice češnjaka u prahu;
- 1 žlica maslinovog ulja;
- 4 režnja češnjaka, mljevena;
- 1 ljutika, tanko narezana;
- 1 šalica orza (Rizzoni tjestenina), nekuhanog;
- 3 ½ šalice pilećeg temeljca;
- 2 žlice svježeg ružmarina;
- 1 žlica limunove kore;
- 2 šalice špinata, nekuhanog;
- 2 žlice soka od limuna;
- ribani parmezan, za ukras;
- svježi ružmarin, za ukras;
- kriške limuna, za ukras;
- pahuljice crvene paprike, za ukras;
- peršin, za ukras.
Način pripreme:
- Zagrijte pećnicu na 200°C.
- Zagrijte tavu od lijevanog željeza na srednje jakoj vatri, oko 5 minuta.
- Začinite piletinu sa svih strana solju, paprom i češnjakom u prahu.
- Dodajte ulje i pržite piletinu, s kožom prema dolje, dok koža ne postane zlatno smeđa i hrskava, 4-5 minuta.
- Okrenite piletinu i pecite 4-5 minuta. Odložite piletinu na tanjur.
- Smanjite vatru na srednju i dodajte češnjak i ljutiku 1-2 minute.
- Dodajte sirovi orzo (Rizzoni tjesteninu), ružmarin i koricu limuna. Miješajte 1-2 minute pa dodajte pileći temeljac i pustite da zavrije.
- Smanjite vatru i poklopite dok orzo ne upije juhu, oko 12-15 minuta.
- Dodajte špinat i sok od limuna i miješajte malo po malo dok ne omekša.
- Dodajte piletinu, s kožom prema gore, i pecite dok se piletina ne skuha i koža ne postane hrskava, oko 5-7 minuta.
- Pospite sirom i listićima crvene paprike te ukrasite kriškama limuna, ružmarinom i peršinom.