Pileći bataci s Rizzoni tjesteninom, limunom i špinatom

​​​​​​

Ovo svježe i ugodno jelo koje je jako ukusno može se pripremiti i staviti na tanjur za manje od sat vremena. Prepun svijetlih okusa poput limuna, češnjaka i ružmarina, ovaj recept savršen je dodatak vašem tjednom jelovniku.

 

Vrijeme pripreme:

10 minuta

 

Vrijeme pripreme:

45 minuta

 

 

Porcije:
4-6

 

 

Proizvodi:

  • 6 pilećih bataka s kostima;
  • 1 čajna žličica soli;
  • ½ žličice crnog papra;
  • ½ žličice češnjaka u prahu;
  • 1 žlica maslinovog ulja;
  • 4 režnja češnjaka, mljevena;
  • 1 ljutika, tanko narezana;
  • 1 šalica orza (Rizzoni tjestenina), nekuhanog;
  • 3 ½ šalice pilećeg temeljca;
  • 2 žlice svježeg ružmarina;
  • 1 žlica limunove kore;
  • 2 šalice špinata, nekuhanog;
  • 2 žlice soka od limuna;
  • ribani parmezan, za ukras;
  • svježi ružmarin, za ukras;
  • kriške limuna, za ukras;
  • pahuljice crvene paprike, za ukras;
  • peršin, za ukras.

 

Način pripreme:


  1. Zagrijte pećnicu na 200°C.
  2. Zagrijte tavu od lijevanog željeza na srednje jakoj vatri, oko 5 minuta.
  3. Začinite piletinu sa svih strana solju, paprom i češnjakom u prahu.
  4. Dodajte ulje i pržite piletinu, s kožom prema dolje, dok koža ne postane zlatno smeđa i hrskava, 4-5 minuta.
  5. Okrenite piletinu i pecite 4-5 minuta. Odložite piletinu na tanjur.
  6. Smanjite vatru na srednju i dodajte češnjak i ljutiku 1-2 minute.
  7. Dodajte sirovi orzo (Rizzoni tjesteninu), ružmarin i koricu limuna. Miješajte 1-2 minute pa dodajte pileći temeljac i pustite da zavrije.
  8. Smanjite vatru i poklopite dok orzo ne upije juhu, oko 12-15 minuta.
  9. Dodajte špinat i sok od limuna i miješajte malo po malo dok ne omekša.
  10. Dodajte piletinu, s kožom prema gore, i pecite dok se piletina ne skuha i koža ne postane hrskava, oko 5-7 minuta.
  11. Pospite sirom i listićima crvene paprike te ukrasite kriškama limuna, ružmarinom i peršinom.